Ples + Valentín = Valentínsky školský ples

14.2.2020 sa uskutočnil už 4. ročník školského plesu na našom evanjelickom gymnáziu v Martine s témou romantický Valentín. Dievčatá sa obliekli do krásnych šiat a chlapci sa tiež nenechali zahanbiť a vytiahli svoje najlepšie obleky. Výzdoba bola očarujúca a veľmi dobre prispôsobená téme. Valentínsku atmosféru doplnilo aj malé milé gesto od organizátorov plesu v podobe darovanej ruže každej slečne.      

Po usadení všetkých hostí naši skvelí piataci Anna Hroboňová a Jakub Morgoš otvorili ples slávnostným príhovorom. Následne v prvých bodoch programu vystúpilo viacero tanečných čísel. Jedno tanečné vystúpenie patrilo spoločenskému tancu, v ktorom vystupoval Samuel Ondráček so svojou partnerkou a v druhom kole nám skupina Shakers zatancovala hip-hop a naučila nás aj pár tanečných prvkov. Nechýbal ani duel na parkete medzi jedným z tanečníkov zo skupiny Shakers a žiačkou našej školy. Samozrejme každý ples musí mať svojho kráľa a kráľovnú. A tento rok zlatú korunku získala pani učiteľka Maceková a jej kráľom sa stal pán učiteľ Štubňa. Zlatým bodom programu bola tombola, kde hostia vyhrali zaujímavé darčeky od rôznych sponzorov, ako napríklad športové sety, poukážky, vstupenky alebo hlavnú cenu obrovskú vianočku. Po programe nasledovala voľná zábava, ktorú mal na starosti DJ Minco.                                                     

Naša školská kuchyňa opäť nesklamala, lebo jedlo bolo veľmi chutné a nezabudlo sa ani na vegetariánov. Nechýbali výborne malé koláčiky a taktiež úžasné syrové pagáče od žiaka našej školy. A čerešničkou na torte celej večere bola domáca kapustnica, ktorá sa podávala až neskôr počas tomboly.                                                                         Za vydarenú akciu, na ktorej si organizátori dali obzvlášť záležať, ďakujeme predovšetkým prvákom a druhákom gymnázia a nášmu spolužiakovi Matejovi Imrišovi.

Klaudia Morgošová a Evka Lukáčiková III.AG

Video-skratka