Nechajte sa pozvať do divadla

Kontrabas, Hráči, Biológia politika – Fouché, Fóbie, Komedia česká o bohatci a Lazarovi, Ostrov, Národný cintorín, Kráľ Lear (Príbeh sveta), Kumšt, 1+1=3, Portrét Doriana G., Višňový sad, Hamlet, Les, Vtedy v Bratislave, Žobrácka opera, Úklady a láska, Vojna nemá ženskú tvár, Frankenstein, Výkriky bez ozveny, Mŕtvi to vidia inak, Blackbird, Europeana, Záveje, Sedem dní do pohrebu…

Slovenské komorné divadlo v Martine ponúka našim študentom jedinečnú príležitosť pravidelných návštev divadelných predstavení priamo v meste, kde žijú, študujú. Navštevujeme, samozrejme, aj iné slovenské divadlá, ale možnosť mať divadlo „ako na dlani“ využívame veľmi radi.

Inscenácie, ktoré sme videli, sú tematicky veľmi pestré. Ponúkajú priestor k zamysleniu sa nad rôznymi životnými situáciami (Úklady a láska, Hamlet, Les, Výkriky bez ozveny), 

historickými udalosťami (Vojna nemá ženskú tvár, Vtedy v Bratislave), ale aj osobnosťami (Ostrov – o rodine T. G. Masaryka a ich vzťahu k Bystričke, Sedem dní do pohrebu – o Jánovi Roznerovi a jeho manželke Zore Jesenskej, Biológia politika – Fouché). Inscenácie vás zasiahnu kvalitnými hereckými výkonmi (Zem pamätá – nominácie na Dosky), zaujímavou scénou (Kráľ Lear, Višňový sad, Europeana, Výkriky bez ozveny), nápadmi (prvý slovenský divadelný sitcom Národný cintorín).

Slovenské komorné divadlo ponúka školám možnosť organizovaných predstavení v dopoludňajších hodinách. My, ako škola, ponúkame našim študentom možnosť návštevy divadla vo večerných hodinách. Urobíme rezerváciu lístkov, objednávku, distribúciu a študentom necháme voľbu, ako využijú svoj voľný čas, či sa zúčastnia alebo nie. Veľmi nás teší záujem o túto možnosť. Dokonca viacerí študenti prekvapia svojich rodičov, priateľov a divadlo navštívia spoločne.

Záleží nám na kvalite vzdelania a rovnako aj na kvalite trávenia času mimo vyučovania, preto v tejto aktivite budeme pokračovať a aj naďalej budeme srdečne pozývať do divadla.

Monika Záborská