Gymnazisti, škôlkari a Perinbaba

Čo vznikne spojením malých a veľkých, spojením gymnazistov a škôlkarov? No predsa vianočný program s nikdy nestarnúcou tematikou Perinbaby, ktorá spolu s Jakubkom zasypáva svet nielen snehom, ale aj láskou.

„Náhodou sa život začína, náhoda ten život mení a tam, kde má svadbu dievčina, náhodou aj mládenec sa žení. A tá náhoda volá sa láska.“ Tak zneli jedny z posledných slov vianočného programu, ktorý sa uskutočnil dňa 12. decembra v telocvični našej školy. Nebola to však náhoda, ale množstvo stretnutí, ktoré sme s malými škôlkarmi absolvovali. Mali sme možnosť nahliadnuť do detského sveta vďaka púšťaniu šarkanov a práve počas spoločného programu sme mali možnosť vidieť Vianoce detskou nepoškvrnenou radosťou, keď s pýchou kývali z pódia svojim rodičom a starým rodičom, ktorí sa prišli pozrieť na vystúpenie svojich detí.
Program sa niesol v duchu tanca, hudby, spevu a básničiek. Príbeh mal šťastný koniec, malého Jakubka a Alžbetku vystriedali o niečo starší gymnazisti (veľký Jakub a veľká Alžbetka) a príbeh lásky skončil ich svadbou. Tichá noc na konci nám pripomenula inú lásku a to lásku, ktorú prinieslo malé dieťatko v jasličkách, aby zachránilo tento svet. Príbeh lásky, ktorý podobne ako Perinbaba nestarne a vždy bude mať čo povedať každému, kto ho kedy bude počuť.
Natália Volnová

FOTOGALĚRIA