Deň úsmevu

Usmievame sa každý deň, niekto menej či viac a ani si to nemusíme vždy uvedomiť. Ale keď môže existovať Svetový deň paniky alebo čokolády, prečo nie aj úsmevu?

Svetový deň úsmevu sa každoročne koná 4. októbra. Na základe zistených informácií sa tento deň organizuje od roku 1999 a iniciátorom bol Harvey Richard Ball. Ten v roku 1963 vytvoril smajlíka, symbolizujúceho šťastie a dobrú vôľu. Tento deň je určený na dobré skutky, dobrú náladu, ktorá robí naše dni krajšími. Úsmevom vplývame tiež pozitívne na naše zdravie, pretože smiech okysličuje telo, uvoľňuje dýchacie cesty a dokonca znižuje riziko infarktu. A ozaj, vedeli ste, že pri grimase si precvičíte približne sedemnásť svalov? Práve úprimný smiech nám všetkým svedčí, prináša uvoľnenú atmosféru, šťastie aj úľavu a hlavne je najlepším liekom na boľavú dušu. A určite je krajší ako mračenie.

Ani na našej škole sme na tento sviatok nezabudli a pripomenuli sme si, že napriek rúškam, ktoré nosíme celý deň, sa nesmieme nechať odradiť od úsmevu, pretože úsmev je naozaj dar. A ako táto akcia prebiehala? Celý deň študenti Peer Ministry rozdávali nálepky v tvare veľkého úsmevu a už len stačilo nalepiť na rúško úsmev, ktorý sme dostali počas prestávky. No potom záležalo na každom jednotlivcovi, komu ten „úsmev“ daruje, podstatným však bolo, aby sa aj ostatní zamysleli nad tým, kedy sa naposledy usmiali. Aj vďaka „nálepkovým úsmevom“ sme „videli“ tvár aj druhého, aj keď len pomyselne. Celý deň panovala v škole veselá a úprimná nálada.

Každý z nás sa v tento deň cítil príjemne a mal celý deň úsmev na perách. Aj keď nie vždy je na to dôvod, smiech nás robí krajšími, a preto by sme sa mali smiať častejšie. Tak ešte raz, všetci ÚSMEV PROSÍM.

​​​​​
Ester Šalátová, Andrea Bačeová, Ema Jendrušáková
(študentky 1. ročníka)