#GivingTuesday

Myšlienka #GivingTuesday – sviatku štedrosti, darovania a dobrovoľníctva vznikla v roku 2012 a postupne sa rozšírila do vyše 150 krajín. Len na Slovensku za posledné tri roky prispeli darcovia prostredníctvom tejto kampane viac ako 220 000 eurami, vyše 28 tonami oblečenia a nespočetnými dobrovoľníckymi hodinami. Tohto roku si #GIVINGTUESDAY pripomenieme v utorok 1. decembra 2020. Naša škola sa do aktuálnej kampane zapája s výzvou na vybavenie výtvarnej učebne.


Pevne verím vo víziu našej školy

Každá škola potrebuje patrónov. Sú to ľudia, ktorí sa o školu starajú a školu podporujú. Aj preto boli v minulosti evanjelické školy kvalitné a produkovali výnimočných a úspešných ľudí. Naša škola nie je v tomto smere výnimkou.
Veľmi nás teší, v rámci kampane „Staň sa patrónom Evanjelickej spojenej školy v Martine“ postupne pribúdajú pravidelní darcovia z radov rodičov aj zamestnancov školy.

Patrí medzi nich aj vedúca školského klubu detí Gabika Dobrovolná: “Keď v roku 2003 prekročil môj mladší syn ako jeden z prvých žiakov prah vtedy ešte len Evanjelickej základnej školy, bola som neskutočne šťastná. To nadšenie zo správneho rozhodnutia trvá dodnes a nikdy som o ňom nezapochybovala. Syn teraz aj vďaka kvalitnému vzdelaniu, ktoré u nás získal, študuje na vysokej škole vo Fínsku. V čase keď môj syn nastúpil do školy, som nemala žiadne zamestnanie. Veľmi som si želala, aby som si našla prácu práve v EZŠ. Trpezlivo som čakala na rozhodnutie p. riaditeľa o prijatí či neprijatí do pedagogického kolektívu školy. To, že sa vtedy rozhodol prijať ma, bolo a je pre mňa veľmi zaväzujúce.

Prešlo už sedemnásť rokov, čo pôsobím na našej škole. Bez sentimentu, sú to najkrajšie a najzmysluplnejšie prežité roky môjho života! A hoci život prináša aj chvíle smutné a ťažké, našla som tu ľudí, ktorí sa ani v týchto chvíľach neotáčajú chrbtom a nezištne pomáhajú. Našla som tu svoje ďalšie deti, bratov, sestry, druhý domov.

V čase, keď na seba škola zobrala veľké finančné bremeno v podobe úveru na kúpu novej budovy, som si uvedomila, že prišiel čas, aby som pomoc, ktorej sa mi dostalo postupne vrátila. Rozhodla som sa, že z každej výplaty budem určitou čiastkou prispievať na rozvoj a budovanie našej školy.

Pevne verím vo víziu našej školy a ďakujem Bohu, že som jej súčasťou!”