Láska, ktorá zahreje telo i dušu

Fantastická vec sa rozbehla v našej krajine – projekt „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“. Ešte lepšou správou je, že to vyzerá tak, že martinské domovy dôchodcov skutočne budú zaplavené množstvom lásky zhmotnenej do krabíc naplnených drobnými darčekmi od ľudí dobrej vôle, vrátane žiakov a rodičov našej školy.

Preto sme v spolupráci s Katolíckou charitou v Martine rozšírili toto obdarovanie aj na ľudí bez domova, či žijúcich v sociálne slabých podmienkach. Preto vás, milí rodičia a priatelia školy, pozývame aj na naplnenie krabíc lásky vecami nevyhnutnými na prežitie krutej zimy – teplými ponožkami, rukavicami, čiapkou a šálom a nejakou sladkou či upečenou vianočnou dobrotou.

Navyše, niekoľkí z vás sa ozvali, že by radi zopakovali našu krásnu predvianočnú tradíciu varenia kapustnice. Tentokrát to kvôli hygienickým obmedzeniam nie je možné v našom klasickom rozsahu; avšak počas predvianočného víkendu, či počas týždňa priamo pred sviatkami plánujeme variť spoločnú kapustnicu pre ľudí bez domova na našom školskom dvore (s dodržaním všetkých aktuálnych hygienických podmienok) a o následnú distribúciu sa postarajú pracovníci Katolíckej charity.

V prípade záujmu zapojiť sa do „krabíc lásky“ či „kapustnice“ pre ľudí odkázaných na pomoc charity, prosím kontaktujte tomas.gulan@essmt.sk