Marec – mesiac knihy – Knižné mole

Na našej základnej škole sme mesiac marec odštartovali súťažnými aktivitami zo sveta kníh. Štvrtáci strávili čas s bytosťami z rôznych príbehov. Pri prvej disciplíne mali žiaci možnosť ukázať svoju tvorivosť skladaním básne s Alicou z krajiny zázrakov, odtiaľ prešli k Pipi dlhej pančuche, kde sa najprv trošku rozhýbali a následne sa zahrali na detektívov a hľadali skrytý odkaz v knihe.

Na ďalšom stanovišti ich Woody z Toy story potrápil tajničkou a nakoniec si rozhýbali aj mozgové bunky pri kvíze s Červenou čiapočkou, kde sa im dosť dobre darilo. Žiaci preukázali súdržnosť a zdravú súťaživosť. Tiež ukázali, že majú vedomosti aj tvorivosť za čo, patrí veľká vďaka aj pani učiteľkám.

Spätná väzba od žiakov štvrtého ročníka:
“Išlo o súťaž, ktorá sa konala pri príležitosti marca – mesiaca knihy. Bolo to úžasné vidieť ako sa učitelia kvôli nám snažia. Bolo to overenie našich vedomostí v rozprávkových knižkách. Musíme pochváliť pani učiteľky. Tejto zábavy sa zúčastnili všetky štvrtácke triedy. Bolo to napínavé a všetkých to bavilo. Nakoniec vyhrala 4.C. Nie je to však o vyhrávaní, bolo to hlavne o zábave. Ďakujeme, že naše triedy mohli zažiť takúto zábavku. Sme veľmi radi, že sa akcia mohla uskutočniť, aj keď je COVID.”

“Naši učitelia nám pripravili super aktivity, zamerané na marec – mesiac kníh. Zapojila sa Alica z krajiny zázrakov, Pipi dlhá pančucha, kovboj Woody a Červená čiapočka. Úlohy sme plnili v skupinách. Veľmi nás to bavilo. Obdivujem pani učiteľky, ako to vymysleli.”

“2.3. sa na našej škole konala akcia. Boli to veľmi zábavné 4 disciplíny. V prvej disciplíne sme skladali báseň s pomocou rôznych slov a pomáhala nám Alica z krajiny zázrakov. V druhej disciplíne sme hľadali v knihe rôzne slová, s čím nám pomáhala Pipi dlhá pančucha. V tretej disciplíne sme riešili tajničku s kovbojom Woodym. A v poslednej disciplíne sme si overili naše vedomosti kvízom s Červenou čiapočkou.!

Romanka Z., Stelka V., Maťko P., Paťka R.