Tessa Afshar: Rubínová žatva a Zlatá žatva

Na narodeniny som dostala dve knihy – Rubínová žatva a Zlatá žatva.
Veľmi sa mi páčili, a to z niekoľkých dôvodov. Obe knihy hovoria o viere v Pána Boha, zároveň je v nich aj kúsok romantiky a v Zlatej žatve sa objaví aj detektívna zápletka. Je v nich teda všetko, čo mám rada. Či je to skutočne tak, zistíte, keď sa ich rozhodnete prečítať.

Rubínová žatva je o Sáre, ktorá sa vďaka svojim mimoriadnym schopnostiam a pracovitosti stane osobnou pisárkou perzskej kráľovnej a ocitne sa v samom srdci panovníckeho dvora. Stane sa však niečo nečakané – kráľovná jej dohodne sobáš s aristokratom Dáriom, ktorého ani trochu nemá rada a nepociťuje voči nemu ani štipku rešpektu. Či si títo absolútne rozdielni ľudia dokážu nájsť k sebe cestu, sa dozviete v knihe.

Zlatá žatva je voľným pokračovaním Rubínovej žatvy. Príbeh nás zavedie z Perzie do upadajúceho Jeruzalema, kde sa stretneme s Nehemiášom. Nehemiáš má záujem vzkriesiť mesto svojich predkov a obnoviť zničené hradby, ale nebude to vôbec ľahké. V príbehu sa objaví aj Sára s Dáriom, ale aj tajná správa, ktorú treba rozlúštiť. Nehemiáš sa musí popasovať s komplikovanou zápletkou, kde hlavnú rolu hrajú nástrahy a zrada.

Je to príbeh, ktorý vás môže uchvátiť a vtiahnuť nielen do deja, ale aj do minulosti.

Obe knihy odporúčam všetkým tým, ktorí majú radi napínavé príbehy a nevadí im ani romantika. Rozhodne stoja za prečítanie. Prajem Vám príjemné čítanie!

Marína Danielová, 7.B