To sa môže stať len vo filme

Autor: Holly Bourne

Na otázky typu: „Aký je tvoj najobľúbenejší film? Aké je tvoje najobľúbenejšie jedlo? Kto je tvoj najobľúbenejší herec?“, nikdy neviem odpovedať. Ale keby sa ma niekto opýtal, kto je môj najobľúbenejší spisovateľ, pravdepodobne by som odpovedala c! K jej knižkám som sa dostala niekedy v septembri/októbri, keď mi mamina priniesla knihy z knižnice.

Prvú knihu, ktorú som od nej prečítala, bola Si ty normálna?! a naozaj ma dostala (ako aj ďalšie knihy trilógie). Príbehy tejto autorky nie sú len také omáčky. Nesprevádzajú ich len tínedžerské starosti, ale aj rodinné drámy a reálne problémy. Dej ma zvykne zasiahnuť, no dnes, pri dočítaní To sa môže stať len vo filme, som sa skoro rozplakala. Not kidding, fakt som bolo trochu emocionálne vykoľajená :D.

Kniha sa točí okolo 17-ročnej Audrey, ktorá sa nevie spamätať z nevydarenej lásky a z rozvodu jej rodičov. Jej otec má novú rodinu, brat sa odsťahoval na internát a ona zostala doma s napoly zrútenou mamou. Aby nemusela čeliť každodennému utrpeniu, našla si prácu v kine, kde ako inak, stretne chlapca menom Harry – chlapca so žiarivo hollywoodskymi zubami a strapatými vlasmi. Hoci sa rozhodla s láskou skoncovať, zaľúbi sa. Žiadne bozkávanie v daždi a iné filmové klišé sa nekoná. Audrey je tak trochu ironická cynička a nenávidí romantické filmy, najmä kvôli rozpadu manželstva jej rodičov. Miestami sa kniha čítala ťažko a skoro mi aj slzička „ukápla“.

Na autorkinom štýle sa mi páči, že všetko píše tak, ako je. Nevytvorila klasické romantické, vyššie spomenuté, klišé a verím, že ani nevytvorí. 🙂

Ela Trylčová, 7.A