Predstavujeme nového kolegu – Erik Paučo

Erik Paučo je od marca novou posilou učiteľského tímu našej škôlky. Kolegyňa Janka Rakúsová mu položila pár zoznamovacích otázok.

Ahoj, ako sa máš?
Ahoj, ďakujem za opýtanie, mám sa výborne.

Čo ťa priviedlo do Martina, keďže ako tvoja čerstvá kolegyňa viem, že si pôvodom z Lučenca?
Už dlhšie som chcel zmenu prostredia, keďže 25 rokov na jednom mieste mi prišlo veľmi stereotypné. Priateľka zmenila prácu a ocitli sme sa v Martine.

Ako vnímaš okolitú prírodu a rozdiely medzi kultúrno-spoločenským životom v Lučenci a tu v Martine? Mám na mysli dobu pred koronou. Máš tu už nejakých priateľov, s ktorými by si mohol ísť trebárs na pivo?
Martin ako mesto sa mi veľmi páči. Je tu viac možností pre šport, stihol som hrať amatérsky hokej a zúčastnil sa ligy v nohejbale. Príroda v okolí Martina je bohatšia na turistiku. Jednoducho viac možností ako v Lučenci a väčšie mesto. Kamarátov z bývalých zamestnaní mám zopár, ale chodím na hokej, nohejbal, takže vždy sa partia nájde.

Ako si sa dostal k profesii učiteľa v materskej škole?
Matematiku som nemal rád, aj preto mi stredná pedagogická škola prišla ako výborná voľba. Vždy som chcel byť učiteľ telesnej výchovy, ale osud to zariadil inak. Učiteľa v škôlke robím 5 rokov s ročnou prestávkou.

Keďže v našej profesii je vás chlapov ešte stále ako šafránu, vnímaš nejaké rozdiely medzi postavením muža a ženy v tomto povolaní?
Nás učiteľov – chlapov v škôlkach je naozaj málo. Deti potrebujú aj mužský vzor, dievčatá sa skôr zaľúbia a chlapci sa priučia športu. Aktuálne sme dvaja kolegovia v škôlke, takže mám aj mužskú podporu.

Ako vyzerá tvoj ideálny deň? Opíš nám svoj deň, obľúbené činnosti.
Môj deň začína venčením štvornohého spoločníka, samozrejme raňajky a šup do práce, po práci zvyknem behať, keďže iný šport počas korony mi nie je umožnený. Zvykneme s priateľkou večerať a pozrieme si vždy seriál na Netflixe.

Máš dáky zlozvyk, ktorý by si bol ochotný vypustiť von?
Nerád meškám, kebap, pizza.

Máš rád adrenalín? Máš nejaké adrenalínové zážitky, ktoré by bolo možné zverejniť?
Pred dvomi rokmi som skočil tandemový zoskok z lietadla, bol to zážitok na celý život a rád si ho zopakujem. V Slovinsku sa mi zapáčil canyoning – šmýkanie sa horskými prameňmi a vodopádmi ako aj rafting na divokej vode.

Kto alebo čo je pre teba v živote inšpiráciou?
Inšpiráciou samozrejme moji rodičia. Ale v športe to bol športovec od detstva Peter Bondra.

Čím sa viac v živote riadiš? Rozumom alebo citmi?
50 na 50

Klasický brainstorm:

Ráno alebo večer? večer

Čaj alebo káva? čaj

Kniha alebo film? film

Hory alebo more? hory

Zima alebo leto? zima

Úzke alebo široké nohavice? úzke

Máš nejaké motto, heslo, alebo životnú filozofiu, ktorou sa v živote riadiš alebo ktorá ti pomáha prekonávať ťažšie chvíľky?
Každý si je tvorcom svojho vlastného šťastia.

Ďakujem za úprimné odpovede.
Verím, že aj vďaka nim si nájdeš veľa priateľov aj spomedzi ľudí z našej školy.

Janka Rakúsová