Hmyzovo

Témy o prírode patria u detí k tým najobľúbenejším, a tak téma hmyz nebola výnimkou. Deti spoznali veľa faktov zo života hmyzu, a aj tvorivými aktivitami spoznali veľa druhov. Vyrábali si náramky v tvare motýlikov, kde si precvičili strihanie, skladanie papiera a mali z nich veľkú radosť.

Domček pre hmyz

Dovoľte nám prosím, aby sme Vám predstavili naše majstrovské dielo – Domček pre hmyz! Ani neuveríte, koľko môže byť pri ňom zábavy. A tá krásna vôňa, ktorá z neho vychádzala …. vôňa čerstvej čečiny, kôry zo stromu, miazgy, šalvie alebo levanduľky pritiahne na “návštevu” možno aj vás.

Výtvarný krúžok – Hmyz a farebná jar

To pravé jarné povzbudenie priletelo spolu s motýlikmi a ďalším hmyzom aj do našej triedy. Tú krásu sme si chceli zvečniť aj na kúsok papiera. Na papierovú kuchynskú utierku sme si vytlačili rôzne jarné farby. Štetcom deti pretreli plochu, pričom rešpektovali farebné hranice, t. j., aby sa nám farby nezmiešali. Nanesené farby sme nechali schnúť a zatiaľ sme si zo šablóny obkreslili rôzny hmyz. Vystrihli sme ho a neskôr nalepili na farebnú plochu. Ďalšie detaily hmyzieho telíčka deti podľa reálnych obrázkov dokresľovali tušom. Pred každou prácou si naše pršteky najprv poriadne zacvičili “prštekovú rozcvičku”.