Olympijské hry alebo Virtuálna štafeta – ,,Pripravení na Tokio“

V súvislosti s blížiacimi sa Letnými olympijskými hrami v Tokiu pripravil Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) pre deti a mládež sériu aktivít pod názvom Virtuálna štafeta ,,Pripravení na Tokio“.

Aj žiaci našej školy sa zapojili a postupne zapájajú do viacerých súťažných aktivít, vďaka ktorým majú možnosť vzdelávať sa v oblasti olympizmu.


Jednou z aktivít bolo natáčanie olympijskej štafety s vlastnou olympijskou pochodňou, ktorú sme realizovali so žiakmi 4. ročníka v ŠKD. Video si môžete pozrieť tu:

Slovenský olympijský a športový výbor odmenil víťazstvom a vecnými cenami všetky zapojené subjekty.

 

O ďalších realizovaných aktivitách Virtuálnej štafety sa dozviete budúci mesiac.
A ako reagovali naši žiaci?

…23. apríla prebiehali v EZŠ olympijské hry. Žiaci 4.A,B,C robili rôzne športy. Napríklad: hádzaná, basketbal, plávanie, gymnastika a rôzne iné športy. Bolo to úžasné, že nám naši učitelia mohli vymyslieť takéto aktivity na školskom dvore.

…Niektorí držali pochodeň, pravdaže, bolo to niekedy náročné, ale nakoniec sme to spoločnými silami zvládli. Celkovo – zábava. Obrázky nakreslili veľmi šikovné a milé deti. Všetci oceňujú námahu a prácu učiteľov. Ďakujeme. S pozdravom štvrté ročníky. (Stelka Vytykáčová)

…Olympijské hry, ktoré sa uskutočnili na školskom dvore boli pozdravom do Tokia… Na videu sme v oblečení, ktoré signalizuje olympijský šport. (Dominika Štefáneková alebo Pavol Berta)

….V družine sme sa rozdelili na športovcov… Ja som bola tenistka… (Miška Blizniaková)

….Olympijské hry sú fajn. V školskom klube sme sa prezliekli za športovcov. A počas výtvarnej výchovy sme robili plagáty do Tokia… (Romanka Zvodová)

…Faklista držal fakľu a dal ju ďalšiemu faklistovi. A tí, ktorí boli oblečení, tak ten šport reprezentovali… (Dominika Pavlíková)

Ľubica Paulíková, Barbora Pekárová