Ako potešiť naše mamičky, ako rozvíjať empatiu a ako môžeme predísť ohrozeniu zdravia?

Žirafky

Pandemická situácia opäť prerušila tradíciu v organizovaní besiedok pri príležitosti Dňa matiek. Nedali sme sa však odradiť. Deti si s pomocou pani učiteliek pripravili pekný program plný piesní, básničiek. Úprimné slová vďaky a lásky boli venované všetkým mamičkám, ktoré si ich mohli vypočuť cez videozáznam.

K výtvarným prácam triedy Žirafiek pribudla ďalšia. Tentokrát maľovali svoj AUTOPORTRÉT. Pracovali sme aj s farbami – emóciami, ktoré nám jednotlivé farby prinášajú: teplo, radosť, pokoj,…

Triedu predškolákov navštívila pani policajtka. Deti počúvali a aktívne sa zapájali do moderovania pani policajtky na tému Bezpečne doma a vonku. Na obrázkoch sledovali rôzne situácie, ktoré môžu ohroziť ich zdravie a zároveň sa učili, ako im môžu predchádzať.

Včielky
Ako deťom najlepšie priblížiť, čo pre ne robia ich mamičky? Tak, že si to samy vyskúšajú. A tak sme počas týždenného projektu k téme “Naše drahé mamičky” prali, vešali prádlo, žehlili, varili polievočku podľa receptu aj v hrnci, aj na papieri, šili, plátali, piekli, pleli záhradku ….Milé mamičky, máte doma skvelých pomocníkov.

 

Sovičky
Mesiac máj sme venovali téme rodiny, svojmu vzťahu k blízkym a oslávili sme i naše najmilovanejšie maminky. Prostredníctvom pútavých aktivít sme u detí rozvíjali empatické postoje k multikultúrnej rozmanitosti sveta. Na fotke sú deti ako Indiáni s tradičnou súčasťou ich kultúry, ktorú si samy zhotovili.