Náboj junior

Dňa 19. novembra 2021 sa konala medzinárodná matematicko-fyzikálna tímová súťaž pre žiakov 8. a 9. ročníka ZŠ a 4. a 5. ročníka osemročných gymnázií – Náboj junior. Jej cieľom je za 120 minút vyriešiť čo najviac úloh z matematiky a fyziky.

Do tejto súťaže sa zapojilo 4500 žiakov zo štyroch krajín (Slovensko, Francúzsko, Poľsko a Česko). Našu školu reprezentoval tím ôsmakov v zložení Viktória Perglová, Anna Mária Klušáková, Kristián Gallo a Ondrej Gulán.

Konkurencia bola naozaj veľká. Ako krajina sme dopadli vynikajúco. Obsadili sme prvé štyri miesta. Víťazom sa stala Škola pre mimoriadne nadané deti a gymnázium z Bratislavy. Naši žiaci obsadili v celkovom medzinárodnom hodnotení krásne 286. miesto.

Ako učiteľka matematiky som hrdá na svojich žiakov. Celý čas, ako som ich počúvala (keďže sa súťaž konala online a my sme vytvorili spoločný meet hovor), som obdivovala ich húževnatosť, logické myslenie, spoluprácu, bojovnosť do poslednej minúty. Toto sú pre mňa momenty, kedy si poviem, že moja práca má zmysel a k úspechu týchto mladých ľudí som mohla aj ja prispieť svojou troškou. Bol to pre mňa zážitok, za ktorý im ďakujem.

Blahoželám, milí ôsmaci, a prajem vám ešte veľa takýchto úspechov.
Renáta Hrkútová