Návšteva z Purdue University

Po vynútenej pandemickej prestávke pokračuje naša škola v spolupráci s americkou univerzitou Purdue University, ktorej cieľom je poskytnúť žiakom a učiteľom školy prístup k najmodernejším informačným technológiám a didaktickým prístupom. Veľmi nás teší, že v priebehu marca sme na našej škole mohli opäť privítať sedemčlenný tím učiteľov a študentov z tejto univerzity. Počas ich týždňovej návštevy sa opäť spolupodieľali na praktickej výučbe v triedach ako aj prezentácii aktuálnych pedagogických trendov pre ich slovenských kolegov.

 

This month the Lutheran Academy had the pleasure of hosting several students from Purdue University. The students came from a variety of backgrounds—education, history, I.T.—but all had the opportunity to observe what the average school day is like in Slovakia and even try their hand at teaching a lesson or two. The students also visited Strečno Castle and a wooden church to learn some of the region’s history. All in all it was a positive experience, and the Purdue folks expressed their thanks to our students and teachers for being so welcoming.

Benjamin Chandler

 

Prírodovedno-matematický klub v pondelok 14. 3. 2022 privítal milú návštevu. So svojimi skúsenosťami pri vyučovaní STEM metódou sa s nami prišla podeliť doktorandka z Purdue University Gina Zaccagnini. Počas klubu predstavila túto metodiku formou prezentácie, kde na jednotlivých krokoch vysvetlila podstatu aplikácie STEM metódy do vyučovania. Vyučujúcich inšpirovala možnosťami používania tejto metódy v prírodovedných predmetoch. Po prezentácii prebehla diskusia ku konkrétnym krokom a rozšíreným možnostiam STEM metódy vo vyučovaní.

Gina počas týždňa navštívila aj hodiny chémie a v pláne bola aj spoločná hodina biológie, ktorá sa nakoniec kvôli zmene programu nekonala. Tešíme sa, že budúci rok sa s Ginou stretneme opäť.

Miroslav Škoviera 

 

Bližšie predstavenie konkrétneho obsahu spolupráce našej školy s touto poprednou americkou univerzitou nájdete v reportáži TV Turiec z roku 2018.