Lyžiarsky výcvik – 8. ročník

21.2.2022 – 25.2.2022 sa žiaci 8. ročníka zúčastnili lyžiarskeho výcviku v lyžiarskom stredisku na Kubínskej holi. Tá nám ponúkla 14 km zjazdoviek, medzi nimi aj freeride zjazdovky, ktoré sme mali možnosť vyskúšať. Hoci sme mohli chodiť len vlekmi, ukázalo sa, že to nie je až taká nevýhoda – vyviezli sme sa až na samý vrchol vo výške 1 396 m. n. m., kde sa nám ponúkol pohľad na Západné Tatry a Chočské vrchy.


Počas piatich dní strávených v tomto stredisku nás sprevádzali p. uč. Paulíková, p. uč. Štubňa a Raček. Lyžiarskeho kurzu sa ujala lyžiarska spoločnosť FatraSki a odtiaľ inštruktori: Viky, ktorá sa postarala o začiatočníkov v lyžovaní; Martin, ktorý sa popasoval s pokročilými lyžiarmi; Pablo, ktorý mal skupinku začiatočníkov v snowboarde a Marcel, ktorý zdokonaľoval snowboarding pokročilých. Myslím, že môžem za všetkých povedať, že sme si každého z nich obľúbili, a týmto by sme sa chceli aj poďakovať. Ďakujeme, že ste nás naučili lyžovať/snowboardovať, či zdokonalili našu techniku. Naučili sme sa niečo nové a to teraz môžeme využívať nielen v súťažnom, ale aj v rekreačnom smere. A napokon – ďakujeme, že ste to s nami vydržali. Väčšinu času je táto schopnosť viacerými ľuďmi považovaná za umenie. 😉

Určite budem hovoriť za všetkých, keď poviem, že týchto päť spoločne strávených dní na svahu bola príjemná zmena po dvoch rokoch, kedy sme nemohli nikam chodiť. Načerpali sme mnoho skúseností, ale hlavne zážitkov a mali sme možnosť utužiť kolektív spoločným športovaním. Dúfam, že o pár rokov, keď si na tento týždeň spomenieme, vynoria sa nám len tieto vtipné a pekné chvíle spolu.

Ela Trylčová