Ocenenie žiakov ŽILINSKÉHO KRAJA – aj s účasťou EGMT

V Sobášnom paláci v Bytči sa vo štvrtok (27. 10. 2022) uskutočnilo slávnostné oceňovanie žiakov zo všetkých stredných škôl Žilinského kraja. Stalo sa tak pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva.

Ocenených bolo 41 žiakov stredných škôl z celkového počtu 98 nominovaných. Ocenení boli za úspechy a výsledky v oblasti výchovy a vzdelávania v 5. kategóriách: mimoriadne študijné výsledky (43 nominácií/15 ocenených), šport (21 nominácií/11 ocenených), umenie a kultúra (15 nominovaných/5 ocenených), mimoriadny čin ľudskosti (8 nominácií/5 ocenených), duálne vzdelávanie (11 nominácií/5 ocenených). Ocenení boli žiaci z 25 stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK a zo 6 škôl mimo zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK.

Som hrdý na to, že jedným z ocenených žiakov bol aj z našej školy. Ocenený Michal Kisel je žiak 5. AG triedy, a bol ocenený v kategórii mimoriadne študijné výsledky, za výborné študijné výsledky, ale hlavne za jeho reprezentáciu na modelových stretnutiach organizácie spojených národov, známe aj ako MUNy. Úspešne reprezentoval na nasledovných podujatiach:

  • UDMUN 2021 v Dubaji – kde získal ocenenie: the best chair award
  • PragueMUN 2022 – kde získal ocenenie: honourable mention as an outstanding delegate

Zároveň participoval ako predseda komisie na podujatiach:

  • ZAMUN 2022 v Žiline, kde predsedal komisii pre životné prostredie
  • URUMUN 2022 v Utrechte, kde predsedal komisii pre ľudské práva.

Okrem toho organizoval MARMUN na našej škole.

Michalovi k oceneniu gratulujeme a prajeme ešte veľa úspechov!


Info o oceňovaní prevzaté z: https://www.mojastredna.sk/ocenovanie-ziakov-strednych-skol-v-zilinskom-kraji-pri-prilezitosti-medzinarodneho-dna-studentstva/

Martin Štubňa