Láskou proti násiliu

Školský sociálny projekt, ktorému sa budeme venovať tento školský rok, je zameraný na pomoc organizácii Žena v tiesni. Názov sociálneho projektu je Láskou proti násiliu.

Mali sme stretnutie s pani Brnovou, ktorá je riaditeľkou organizácie. Chceme Vás preto informovať o aktivitách, na ktorých sme sa dohodli a nadviazali spoluprácu.

 

Krátka charakteristika organizácie Žena v tiesni

Je to centrum, ktoré pomáha v krízových situáciách ženám, prípade ženám s deťmi, ktoré sú, resp. boli, týrané v domácnosti. Tieto ženy bývajú dočasne v organizácii, ktorá je však z bezpečnostných dôvodov na utajenom mieste. Veľa z týchto žien sú vo finančnej kríze aj v zmysle potravinovej. To znamená, že v priebehu decembra, ešte upresníme presný dátum, by sme urobili zbierku trvanlivých potravín, ktoré budú veľkým prínosom pre tieto matky s deťmi.

Prvá finančná pomoc, ktorú uskutočníme v rámci semináru ZMAK – sociálna práca, bude zameraná na finančný príspevok pre organizáciu, pri príležitosti vianočného večierku, kde naši žiaci budú ponúkať perníčky v tvare srdca za dobrovoľný príspevok, ktorý následne odovzdáme do centra.

Niektoré triedy sa rozhodli v rámci vianočného programu prispieť nákupom darčekov pre konkrétne deti v zariadení.

Ak by ste chceli podporiť organizáciu Žena v tiesni, môžete tak urobiť nasledovne:

V prípade otázok môžete kontaktovať koordinátorku školského sociálneho projektu – Natáliu Vrždiakovú (natalia.vrzdiakova@essmt.sk).