Zo života našich škôlkarov

Divadelné predstavenie O pampúšikovi
6.3.2023 našu MŠ navštívilo divadlo Príbeh zo Žiliny a zahralo našim deťom rozprávku o Pampúšikovi.

 

Služby Božie pre EMŠ
7.3.2023 sme sa s našou pani farárkou Natálkou Kacianovou stretli na škôlkarskych Službách Božích, kde vystúpili aj deti z nášho škôlkarskeho spevokolíku pod vedením p. učiteľky L. Dobošovej.

 

Beseda s mestskou policajtkou
10.3.2023 sa deti predškolských tried na besede s p. mestskou policajtkou dozvedeli o pravidlách pohybu po cestných komunikáciách.

 

Výchovný koncert Z truhlice starých materí
23.3.2023 sa naše sovičky a žirafky zúčastnili jarného výchovného koncertu v CVČ Kamarát v Martine s názvom Z truhlice starých materí. Na podujatí sa mohli oboznámiť a sledovať ľudové tradície a hry detí v minulosti, spojené s príchodom jari a Veľkej noci.

 

Ateliér Kocúr a animačný program výstavy Jozefa Vongreja
24.3.2022 deti predškolských tried – sovičky a žirafky navštívili Turčiansku galériu a Ateliér Kocúr. Žirafky vytvárali v ateliéri z modelovacej hmoty reliéf tváre a sovičky si zatiaľ na animačnom programe výstavy Jozefa Vongreja pozreli vystavené diela, hodnotili ich, opisovali, dozvedeli sa niečo o tvorbe obrazov a nakoniec spoločne jeden obrovský obraz vytvorili. Ich predlohou bol práve jeden z obrazov a vlastné pocity z farieb a kompozície. Užili si to naplno.