Nová pani učiteľka v našej škôlke – Martina Piková

Martina Piková je od mája novou posilou učiteľského tímu našej škôlky. Pri tejto príležitosti sme jej položili pár zoznamovacích otázok.

Čo ťa priviedlo do Martina, keďže si rodáčka z Lučenca?
Mesto Lučenec je moje rodné mesto. Žila som v ňom prvé dva roky svojho života. Do Martina sme sa spoločne s rodinou presťahovali kvôli novej pracovnej príležitosti môjho ocina.

Aká bola tvoja cesta k profesii učiteľa v materskej škole?
Od útleho detstva som veľmi rada spievala, tancovala, hrala sa rôzne námetové hry na pani učiteľku. Pri výbere strednej školy teda padol výber aj na pedagogickú školu, pre ktorú som sa nakoniec rozhodla. Tam som získala nadšenie pre psychológiu a preto som sa rozhodla pokračovať v štúdiu psychológie na vysokej škole. Po ukončení štúdia som pracovala ako psychologička a neskôr ako učiteľka v MŠ a anglická učiteľka v Montessori centre. Práca s deťmi je to, čo ma napĺňa a vidím v nej veľký zmysel.

Kto alebo čo je pre teba v živote inšpiráciou?
V podstate každý človek, ktorého stretnem ma dokáže niečím inšpirovať. Veľkou inšpiráciou sú pre mňa aj deti, ktoré ma učia mnohým veciam. Inšpirovať ma dokáže aj dobrá kniha, zaujímavý film, nejaká udalosť v živote.

Čím sa viac v živote riadiš? Rozumom alebo citmi?
Keď som bola mladšia, určite boli moje rozhodnutia viac ovplyvnené citmi, ale čím som staršia, tým viac veci analyzujem skôr z rozumovej stránky. Záleží však samozrejme od konkrétnej situácie.

Rýchly brainstorming:

Čaj alebo káva? Rozhodne káva😊

Kniha alebo film? Záludná otázka:D Záleží od žánru.

Hory alebo more? Aj aj!

Zima alebo leto? Leto 😊

Máš nejaké motto, heslo, alebo životnú filozofiu, ktorou sa v živote riadiš alebo ktorá ti pomáha prekonávať ťažšie chvíľky?

“ If you never try – you will never know.” – Ak to nikdy neskúsiš, nikdy sa to nedozvieš.

Za rozhovor ďakuje Dušan Haško