Noc jazykov

Hello, welcome to the Night of languages.
Hola, bienvenidos a la Noche de las lenguas.
Hallo, willkommen zur Nacht der Sprachen.
Bonjour, bienvenua à la Nuit des langues.
[Privet, dobro pozhalovať na Noch yazykov.]

Dobrý deň, vitajte na Noci jazykov.

Takto sa odštartoval ďalší ročník podujatia, ktoré nám dáva možnosť precestovať za jeden večer viacero krajín iba za pomoci našich nôh. Učitelia, jazykári, s pomocou svojich študentov pripravili pre nových prvákov na gymnáziu, ale aj pre ostatných hostí, prezentáciu svojej krajiny. Tradičné jedlo, farby, kostýmy, tance, hudba, nápoje nás preniesli do vzdialených kultúr.

O čom toto podujatie ešte je?
O čítaní a počúvaní. Každý účastník pri vstupe dostal kartičku, svoj lístok do tomboly, na ktorý zbieral pečiatky z každého čítania. Aký jazyk si bol vypočuť, takú pečiatku dostal. Ten, kto stihol prejsť všetkými čítaniami, sa mohol zapojiť do tomboly a vyhrať tak knižnú cenu. Návštevníkom sme sa snažili túto úlohu čo najviac uľahčiť zvukovým signálom, kedy je potrebné rýchlo si vybrať ďalší jazyk na čítanie.

Atmosféra počas celého večera bola skvelá! V jednom kúte rozvoniavali klobásy, v inom zas guacamole. Na jednej strane ste si mohli štrngnúť kvasom, na druhej pripiť mojitom. Ak ste zatúžili večer ukončiť sladkým dezertom, Mousse Au Chocolat bola jasná voľba. Tešíme sa z čoraz väčšej účasti a ešte väčšieho nadšenia a spokojných žalúdkov.

Všetky fotografie