Naše školské vianočné trhy

Rok sa pomaly blíži ku svojmu záveru a naše domovy sa začínajú odievať do slávnostného šatu vianočnej výzdoby. V nejednom dome rozvoniava vianočné pečivo, počúvajú sa vianočné piesne a rodina sceľuje svoju lásku k jej členom. K tejto atmosfére už neodmysliteľne patria aj predvianočné trhy na našej škole.

Dňa 21.12.2023, druhý stupeň pod vedením študentského parlamentu, Ivky Čermákovej a Alenky Sivoňovej, zorganizoval vianočné trhy pre svojich študentov ako i rodičov, starých rodičov a iných príbuzných.

Tretie poschodie hlavnej budovy sa každý rok premieňa na vianočné trhovisko, kde záujemcovia z každej triedy vo svojom stánku predávajú vlastnoručne vyrobené výrobky. V stánkoch sme mohli vidieť zaujímavé výrobky ako sú rôzne maľované, hačkované, drevené, hlinené a iné vianočné dekorácie, bižutériu, mydlá, rôzne druhy krehkého vianočného pečiva a mnoho iných krásnych vecí.

Je to priestor aktivity žiakov, ktorí si skúsia profesie dospelákov, majú možnosť otestovať svoje komunikačné zručnosti, ale aj finančnú gramotnosť. Atmosféra pokoja bola dotváraná vianočným punčom, piesňami a spokojnými tvárami všetkých zúčastnených.

Naše vianočné trhy mali i sociálny rozmer – vyzbierané peniaze za predané produkty poputujú nadácii Plamienok, ktorá sa stala víťazným školským sociálnym projektom tento školský rok. Spoločne sa nám podarilo vyzbierať 1330, 60 €.

Ďakujem všetkým zúčastneným, ktorí sa podpísali pod túto čarovnú atmosféru.

Martina Rišániová Santusová

Všetky fotografie