Zastavme sa

19.12.2023, takto pár dní pred Vianocami, sme sa s prvákmi na malý moment zastavili. V tomto náročnom mesiaci plnom úloh, stresu a nedokončných úloh, sme si položili 4 základné otázky:

 

 

 

Prajeme príjemné čítanie tohto vzácneho okamihu.

  1. Za čo si tento rok vďačný?
    Za to že som ho prežil. Spoznal som nových ľudí. Som veľmi vďačná za to, že som sa dostala na túto školu, že sa mne mojej rodine a kamarátom nič nestalo, že sme všetci zdraví. Som vďačná za všetky nové skúsenosti, či už z mimoškolského alebo školského prostredia. Som vďačná za veci, ktoré si neuvedomujem, že ich mám a pritom nie sú samozrejmosťou. Našla som si nových kamarátov, tento rok mi dal dôležitú lekciu vďaka ktorej som si uvedomila akými ľuďmi sa obklopujem. Som vďačná za ľudí a kolektív, ktorý máme aj s atmosférou, ktorú sme si vytvorili. Som vďačná za to, že som bola prijatá na túto školu, za to že mám okolo seba zdravých a milujúcich priateľov a rodinu, že mi tento rok dal do života dôležité lekcie, že máme skvelý kolektív v triede. Som veľmi vďačná za nových ľudí, ktorých som stretla a za to, čo všetko som s nimi za tak krátku dobu stihla zažiť. Síce nie vždy to takto bolo a tento rok som si prešla niektorými dosť ťažkými skúškami, teraz som šťastná a medzi správnymi ľuďmi. Som vďačný za rodinu, za kamarátov, za všetko dobré. Taktiež som vďačný za to že som sa dostal do reprezentácie Slovenska aj keď som tento rok moc netrénoval. Taktiež ďakujem rodičom, že ma podporovali vo veciach a pomohli mi sa rozhodnúť v ťažkých rozhodnutiach.
  2. Čo by si prial ostatným na Vianoce?
    Rozum. Všetko čo si prajú. Priala by som im hlavne veľa zdravia, šťastia, lásky, Božieho požehnanie a mnoho dobrých kamarátov. Zdravie, lásku a pokoj a aby dostali všetko čo si priali :). Aby si ich naplo užili a boli v živote šťastní. Ostatným prajem zdravie a šťastie, nech nájdu to, čo v živote hľadajú, nech sa im splnia ciele a priania a nech sa obklopujú ľudmi, ktorí sú tu vždy pre nich. Všetkým by som priala aby boli šťastní aj napriek tomu, že nie vždy je všetko ľahké. Aby všetci mali šancu byť s tými pravými a ozajstnými priateľmi a rodinou, ktorá si ich váži. Pokoj, lásku, oddych, zážitky a radosť zo života.
  3. Načo sa ty najviac tešíš?
    Rezeň a šalát. Čas s rodinou. Veľmi sa teším, že budem tráviť čas s rodinou a na tú krásnu atmosféru. Čas strávený s rodinou. Najviac sa teším asi na jedlo, ktoré je veľkou časťou Vianoc a čas strávený s kamarátmi a rodinou. Na Vianoce sa teším kvôli tomu, že sa všetci spoločne stretneme, urobíme si radosť a zabavíme sa ako rodina. A samozrejme sa teším na vianočnú kapustnicu ;). Najviac sa teším na to, ako sa celá naša rodina spolu stretne. Ako si dáme všetci darčeky, navečeriame sa spolu a užijeme si aspoň jeden deň kedy zabudneme na všetky problémy, s ktorými sme sa stretli počas roka.
  4. Ako mi tu tento rok bolo, ako som sa na tejto škole cítil?
    Bolo mi tu dobre. Nič by som nezlepšil len aby tu nebola zoologická záhrada. Potešilo ma že som spoznal fajn ľudí. Mám sa tu dobre, niekedy mi chýba kolektív zo základnej školy, ešte som si moc nezvykla na nové prostredie. Veľmi sa mi páči štýl vyučovania niektorých učiteľov, hlavne keď je to interaktívne a zaujímavé, skupinové práce sú najlepšie. Myslím si, že máme dobrý kolektív a rozumieme si. Na hodine sjl sa mi páčili zábavné aktivity a skupinové práce. Cítila som sa tu veľmi dobre vždy bez napätia a hodiny ma vždy bavili a niečo mi dali. Možno by som však zmenila rešpektovanie sa medzi sebou a aj rešpekt ku učiteľom. Potešila ma hlavne práca v skupinách, čo bolo vždy veľmi zábavné. Je mi tu veľmi dobre. Máme asi najlepší kolektív aký som kedy mala a som za to veľmi vďačná. Väčšina ľudí vníma školu negatívne, kvôli tlaku a stresu z mnohých povinností, čo nepopieram, no mne tento rok toho škola veľa dala. Dala mi skvelých a skutočných priateľov do života, priniesla mi autority, ku ktorým môžem vzhliadať, dala mi vedomosti a to sú všetko veci, ktoré mi nezoberie nikto. Bolo a aj je mi tu veľmi dobre. Nie je to síce ľahké, ale všetko sa dá zvládnuť a za pomoci spolužiakov som to zatiaľ zvládla na pohodu. Potešilo ma, že sa vieme podržať aj v ťažkých chvíľach.