Škôlkari si zalyžovali v Jasenskej doline

Koncom januára a začiatkom februára si naši predškoláci zmerali svoje sily. Papučky vymenili za lyžiarky a šup na svah. Ako to už pri športe býva, našli sa zdatní športovci aj začiatočníci; odvážlivci, ale aj takí, ktorí si prvý deň poplakali. Akonáhle však decká spoznali priateľských inštruktorov, strach bol razom preč a z ustráchaných detí sa stali bojovníci. Inštruktori a predovšetkým, my učiteľky, sme deti motivovali k odvahe a nebojácnosti. V kútiku duše sme ich však veľmi obdivovali. Obdivovali za to, že to nevzdali a vydržali až do konca.

Cieľom lyžiarskeho výcviku je samozrejme naučiť deti lyžovať. K dosiahnutiu tohto cieľa však vedie plejáda ďalších úloh. Malí lyžiari si musia dokázať sami nasadiť prilbu, obuť lyžiarky, zapnúť lyže, vedieť sa odviezť na pome, zlyžovať svah, s maximálnou sústredenosťou musia počúvať svojho inštruktora a čo je častokrát najťažšie – prejsť obutí v lyžiarkach zo svahu na toaletu.

Naše deti toto všetko zvládli a posledný deň si mohli svoje znalosti preveriť v časových pretekoch za potlesku svojich rodičov a starých rodičov. Na treťom mieste skončil Jakubko K. (Žirafkova trieda), na druhom mieste Šimonko S. (Žirafkova trieda) a na prvom mieste sa umiestnila Lilinka B. (Sovičkova trieda). Pre nás sú samozrejme víťazi všetky deti a pre nich samotných je najväčšou odmenou pohyb na čerstvom vzduchu a radosť z toho, že dokázali prekonať nemalé prekážky. Dúfame, že budúcoročná zima bude bohatšia na sneh a deti si užijú zimné radovánky aj mimo lyžiarskych stredísk. Napríklad len tak na dvore si postavia snehuliaka…

Zuzana Valková