Je za nami marec

Čím viac chaosu, hluku, stresu pribúda vo svete, tým viac potrebujeme pokoj. Cítime sa dobre len tam, kde nám vnútorné prostredie dodáva istotu a zázemie. Také prostredie sa snažíme vytvoriť pre deti a ich rodičov u nás v škôlke. Niekedy sú dni a aktivity pokojné a tiché, inokedy rozbúrene a dynamické. Sú také, ako život sám.

Začiatok marca patril Ateliéru Kocúr. Ako každý mesiac, aj v marci navštívili Sovičky a Žirafky Turčiansku galériu. Premenili sa na umelcov a vytvorili krásne mini diela. V ten istý týždeň sa obe triedy zúčastnili v CVČ Kamarát výchovného koncertu – Jar na dedine. Dozvedeli sa niečo o jarných ľudových zvykoch a aj si rezko zatancovali. V ten istý deň sme boli súčasťou aj Školských služieb Božích.

Marec je mesiac knihy. A tak sa jeden týždeň v polovici marca, premenili naše priestory na verejnú čitáreň. Každý kto len chcel (maminky, ockovia, starí rodičia) mohol prísť deťom prečítať rozprávku zo svojej obľúbenej knižky. Akcia sa veľmi vydarila. Veľmi pekne ďakujeme všetkým rodičom, ktorí si našli čas a prečítali deťom rozprávky.

Veľmi zaujímavý bol deň, kedy sme spojili pozorovanie s hrovým učením. 22. marca nás navštívil pán učiteľ Martin Štubňa, fyzikár na EG. Mal pripravené množstvo pokusov, ktoré si deti mohli aj na vlastnej koži vyskúšať. Veľmi ich to bavilo a priznáme sa, nás učiteľky tiež. Ďakujeme kolegovi, že nás ani tento rok neobišiel a spestril škôlkarom deň.

Veľmi sa snažíme o to, aby naše deti žili aj kultúrne. 26. marca sme mali v škôlke divadelné predstavenie O namyslenej vlčici a levici. V ten istý deň sme sa na pôde škôlky opäť stretli s rodičmi. Tentoraz pri kreatívnejšej akcii: Veľkonočných tvorivých dielňach. Všetci kolegovia si v triedach pripravili tvorivé aktivity – veľkonočné dekorácie. Bolo veľmi milé porozprávať sa a utužovať vzťahy nielen s deťmi, ale aj s ich Hot rodinnými príslušníkmi. Najvýznamnejšie dni však bezkonkurenčne patrili Veľkej noci.

Posledný deň pred prázdninami sme boli súčasťou Veľkonočných Školských služieb Božích. Kázňou slova Božieho nám poslúžil Bohdan Hroboň. Fantasticky priblížil deťom príbeh Veľkej noci. Deti si pripomenuli to, čo ich učíme počas celého školského roka. Aká veľká a bezhraničná je Božia láska. Že nás Boh miluje tak, že dal svojho Jednorodeného Syna, aby nezahynul, ale večný život mal každý kto verí v Neho. A to je to najkrajšie, čo sa nám mohlo stať. Nie len počas marca, nie iba počas školského roka, ale je to ten najkrajší dar, ktorý nám bol daný na celý život! Vďaka, Bože.

Zuzana Valková