Mesiac knihy na našom gymnáziu

Knižný kód EGMT 2024

Aj tento rok sa pani učiteľka Froľová a Ďuricová, nevedeli dočkať vypustenia pripravených záhad a knižných ukážok pre našu školu. 15 pripravených ukážok čakalo každé ráno na chodbe pre čitateľských detektívov. Ukážky boli z rôznych literárnych období a rôznych literárnych žánrov. Napriek tomu sa študenti nebáli a do bádania sa zapojili. Tento rok sme mali spolu 31 študentov, ktorí to nevzdali a snažili sa úlohu dokončiť.

VYHODNOTENIE:
Ako minulý rok, tak aj tento, hviezdili študentky z triedy p. učiteľa Škovieru – 5.BG. Úspešných riešiteľov sme mali 11, napriek tomu sa o všetky tri ceny pobili 3 študentky z tejto triedy, ktoré neurobili v hádaní kníh ani jednu chybu. Všetky ukážky sa podarilo uhádnuť aj študentke z triedy 3.AG – Paulíne Redechovej. Keďže oceniť môžeme iba 3 študentov, vybrali sme žrebovaním tieto 3 študentky:

  • Paulína Redechová
  • Nela Bonková
  • Petra Paulínyová

Všetky tri študentky si odnášajú poukážku na nákup kníh v Martinuse. Akú lepšiu cenu si viete predstaviť?

Workshop Záložka do knihy

Rozhodli sme sa mesiac knihy spestriť aj oddychovou a kreatívnou činnosťou, 25.3.2024 sme zorganizovali workshop, na ktorom sme sa ponorili do našich najhlbších kreatívnych zručností. Študenti vytvárali záložky do knihy, mohli si vybrať z tém, ktoré boli ku záložke pripravené: detektívka, román, kamoške, spomienka. Mohli sme vidieť záložky inšpirované aj literárnymi dielami, čo nás vie vždy potešiť. Workshopu sa zúčastnili študenti z prvého, druhého i piateho ročníka. Ich spätná väzba bola pozitívna a my sa môžeme tešiť ďalšiemu budovaniu vzťahu medzi študentom a literatúrou.

Froľová + Ďuricová