Školský výlet do Viedne 2. ročník

Kultúrne dobrodružstvo v Múzeu Albertína a v Dóme Svätého Štefana

Študentské výlety sú vždy vzrušujúcim spôsobom, ako objavovať nové miesta a učiť sa nové veci. Nedávno sme sa vybrali na výlet do Viedne vlakom zo školy, kde sme mali možnosť preskúmať bohatú kultúru a históriu tohto nádherného mesta. Jedným z našich hlavných cieľov bolo navštíviť Múzeum Albertína a Dóm Svätého Štefana, ktoré nám ponúkli nezabudnuteľné zážitky a dojmy.

Náš výlet začal skoro ráno, keď sme sa stretli na železničnej stanici a nastúpili do vlaku smerujúceho do Viedne. Cesta bola pohodlná a plná očakávania toho, čo nás čaká v hlavnom meste Rakúska. Po niekoľkých hodinách jazdy sme dorazili do Viedne a hneď sme sa vybrali smerom k Múzeu Albertína.

V Múzeu Albertína sme mali možnosť obdivovať bohatú zbierku výtvarného umenia, vrátane diel slávnych umelcov ako je Vincent van Gogh, Claude Monet a Pablo Picasso. Pre študentov to bol neuveriteľný pohľad na tieto majstrovské diela, ktoré môžu vidieť iba v knihách alebo na obrázkoch. Spolu s učiteľmi sme sa dozvedeli viac o histórii umenia a význame týchto diel, čo nám poskytlo hlbšie porozumenie ich hodnoty a významu pre svetovú kultúru.

Po návšteve múzea sme sa presunuli k Dómu Svätého Štefana, jednému z najznámejších symbolov Viedne. Jeho nádherná gotická architektúra a majestátne veže nás ohromili svojou krásou a veľkosťou. Študenti mali možnosť prehliadnuť si vnútro dómu a jeho nádherný dizajn.

Počas celého výletu sme mali možnosť spoznať nové kultúry, tradície a získavať nové poznatky o histórii umenia a architektúry. Vrátili sme sa domov so spokojnými srdiečkami a hlavy sme mali plné zážitkov a dojmov. Školský výlet do Viedne bol nielen vzdelávacím zážitkom, ale aj príležitosťou na spoločnú zábavu a tvorenie nezabudnuteľných spomienok s našimi spolužiakmi a učiteľmi.

Veronika Hrivnáková 2.BG