Deti a žiaci čistia mesto Martin

22. apríl je Deň Zeme, kedy si všetci pripomíname, že žijeme na jednej planéte, ktorá jediná nám umožňuje krásny život. Ako kresťania aj veríme, že za celým svet s nádherný stvorenstvom je Boží zámer a zároveň máme zodpovednosť starať sa o tento vzácny dar tak, aby aj ostatní mohli mať z neho potešenie a úžitok.

V našom meste je každoročné podujatie, ktoré organizuje mestský úrad, kedy sa žiaci a deti môžu zapojiť a očistiť nejakú časť. Z našej školy sa pridali žiaci 6.B, 7.C a 9.A a ochotne a usilovne zbierali odpadky v okolí športových ihrísk Jesseniovej lekárskej fakulty. Pochválil nás aj pán správca, pretože práve v ten deň mali objednaný bager, ktorý čistil okraje betónových plôch. Pán správca sa tešil z našej pomoci a srdečne nás pozval na ďalšiu spoluprácu. Toto miesto nám prirástlo k srdcu, kvôli prírodnej scenérii a aj možnosti usporadúvať rôzne aktivity ako behy a športové dni.

Celkovo sme minuli všetky vrecia darované mestom a počas dvoch hodín sme nazbierali asi 15 veľkých vriec odpadkov. Nás učiteľov tešilo, že sme nikoho nemuseli motivovať a poháňať a žiaci s radosťou zbierali. Nakoniec všetci dostali sladkú odmenu v podobe cukríkov z Barcelony, ktoré venovala pani učiteľka Konečná. Všetci sa veľmi snažili a osobitne chceme vyzdvihnúť chlapcov z 9.A Šinona Ďanovského a Šimona Matulu, ktorí nazbierali najviac a preukázali veľkú snahu. Práca všetkých bola pre nás povzbudením z užitočnosti pre prírodu a ľudí a pre nás aj príjemným oddychom v prírode počas krásneho jarného dňa.

Ľuboš Froľo