Turčianske hry mládeže

Hádzaná

Dňa 22.5. sme sa zúčastnili THM v hádzanej. Veľa dievčat z nášho tímu pravidelne trénuje v klube a preto sme boli favoritom turnaja. Po víťazstvách v skupine sme sa hladko dostali do semifinále, kde nás čakali futbalistky z Hurbanky. Napriek ich nepríjemnej obrane sme si schuti zastrieľali a postúpili do finále. Finálový zápas sme ovládli od začiatku a nad súperom zo školy Nadi Hejnej sme vyhrali 9:6. Dievčatám chcem poďakovať za skvelý výkon.

  • Karolína Adamíková, Lea Husovská, Michaela Ilgová, Stela Knapcová, Ama Chromčíková, Michaela Novotná, Nina Olajcová, Zoe Janáková, Adela Čanadyová, Adela Adamová, Tereza Smiešková, Silvia Mikušáková

Michal Štubňa


Volejbal

Dňa 23.5. sme sa zúčastnili THM vo volejbale. Napriek mnohým absenciám sme tento rok postavili silný tím, ktorý to potvrdil druhým miestom v skupine. Z časových dôvodov odpadol semifinálový zápas a tak sme si zahrali s minuloročným víťazom o tretie miesto. Proti dievčatám z Bernoláka sme vyhrali 2:0 na sety a mohli sme sa tešiť z bronzovej medaily. Dievčatám chcem poďakovať za bojovný výkon.

  • Natália Hošalová, Sofia Škutová, Andrea Zibolenová, Dominika Štefaneková, Martina Petrášová, Dominika Pavlíková, Debora Škarupová, Karolína Adamíková, Timea Pavlíková, Silvia Mikušáková

Michal Štubňa


Plávanie

V piatok 24. mája sme ukončili športový týždeň Turčianskych hier mládeže plávaním na SUNNY plavárni v Martine. Účasť bola vysoká, predstavili sa žiaci z celého okresu. Súťažilo sa v dvoch individuálnych disciplínach (voľný spôsob, prsia)
a v štafete.

Našu školu reprezentovalo 12 žiakov. V štvorčlennej štafete sa podarilo vyplávať starším žiačkam a žiakom 1. miesto, mladšie žiačky sa umiestnili na 3. mieste.

V individuálnych disciplínach sa najviac darilo Stelke Vytykáčovej (2x zlato)Matejovi Liptaiovi (2x zlato) a Aďke Horváthovej (1x zlato, 1x striebro).

Ďakujeme všetkým našim súťažiacim za skvelé výsledky a prajeme im ešte veľa radosti zo športovania.

Ľubica Paulíková


Atletika

Druhý deň 61. ročníka Turčianskych hier mládeže – 21. máj sa niesol v znamení kráľovnej športu – atletiky. Zároveň bol záverečným kolom celoročnej atletickej súťaže Turčianska žiacka liga. Podujatia sa zúčastnilo 430 pretekárov z 27 škôl
nášho regiónu Turiec. Súčasťou druhého športového dňa bol aj otvárací ceremoniál.

Našu školu reprezentovalo spolu 21 žiakov, ktorí boli plní odhodlania a chuti podať čo najlepší výkon. Aj vďaka vzájomnému povzbudzovaniu, pomoci a tímovému duchu našich detí sa nám podarilo získať pekné výsledky.

  • Dominika Pavlíková – 1. miesto v skoku do výšky
  • Michal Chromčík – 2. miesto v skoku do diaľky
  • Nela Spišáková – 3. miesto v skoku do diaľky
  • Maxime Delton – 3. miesto v behu na 800 m
  • Romana Zvodová, Dominika Pavlíková , Alexandra Mikulášová, Barbora Gavorníková – 2. miesto v štafete 4 x 60 m
  • Hane Mitruškovej ( hod vortexom ) a Barbore Gavorníkovej ( beh na 60 m ) tesne ušlo pódiové umiestnenie.

Okrem pódiových umiestnení sme počas šiestich kôl Turčianskej žiackej ligy získali celkovo 196,5 bodov, o ktoré sa pričinili všetci naši súťažiaci.

Evanjelická spojená škola sa umiestnila spomedzi 28 škôl na krásnom 5. mieste.

Ďakujem všetkým žiakom, ktorí reprezentovali našu školu počas celého roka na atletických súťažiach a tešíme sa veľkému záujmu našich detí o šport.

Ľubica Paulíková