Dotyky a spojenia – boli sme ich súčasťou

V rámci divadelného festivalu Dotyky a spojenia zavítal do priestorov našej školy workshop Kráľ Ubu z divadelného centra Edu Drama. Workshopu sa zúčastnili žiaci 2. ročníka gymnázia.

Dozvedeli sme sa, ako vznikla predloha – kniha od Alfreda Jerryho a zoznámili sme sa s postavami. Je napísaný formou grafického románu (komiksu). Okrem toho sme cez rôzne cvičenia okúsili štúdium budúcich hercov, čo bolo pre väčšinu z nás vystúpenie z komfortnej zóny. Zapájať sme museli aj svoju kreativitu. Pre lepšie pochopenie príbehu sme sa rozdelili do skupín a pomocou hry sochy sme prezentovali dielo Kráľ Ubu.

Divadelné hra sa venuje témam manipulácie, formám vládnutia, modernému umeniu, grafickému románu. Ďakujeme za veľmi zaujímavú skúsenosť – dráma z iného uhla pohľadu.

Prváci gymnazisti zašli na divadelné predstavenie Pavučina lží do Barmusea. Divadelné predstavenie o prekrúcaní pravdy kedysi a dnes. Príbehy o ľuďoch, ktorí podľahli nebezpečným dezinformáciám a konšpiračným teóriám, o totalitných režimoch o sociálnych sieťach a o tom, ako sa nenechať nachytať. Po divadelnom predstavení nasledovala diskusia s tvorcami projektu.