Je za nami jún

Ani sme sa nenazdali a školský rok sa nám skončil. Všetky deti urobili obrovský pokrok a naučili sa mnoho nových vecí. Spoločne sme zažili množstvo veselých chvíľ, naučili sa nové piesne, básničky a spoznali mnoho nových kamarátov. Každý deň bol plný objavov, hier a radosti. Tu je malý prehľad nášho júna. 6.6. Včielky, sovičky a žirafky zažili nové dobrodružstvá na školskom výlete v Čutkovskej doline a v zábavnom detskom parku Obrovo.

Od 10.6.-14.6 predškoláci zo sovičkovej a žirafkovej triedy absolvovali plavecký kurz a nebudem preháňať keď poviem, že niektoré deti by svojimi plaveckými schopnosťami a bojovnosťou vopchali do vrecka aj dospelákov.

Aj malé žabky zvládli svoj školský výlet 19.6., na ktorom spoznávali okolie EMŠ a zaujímavé miesta. Okrem krásnej prechádzky prírodou videli aj množstvo pamiatok. V ten istý deň dve najstaršie triedy absolvovali exkurziu na Mestskej polícii v Martine. Najväčším zážitkom pre decká bola nepochybne jazda MHD.

26.6. sme sa celá škôlka zúčastnila divadelného festivalu Dotykov a spojení. Návšteva divadla je pre deti nezabudnuteľným zážitkom, ktorý im môže otvoriť dvere do sveta umenia, fantázie a kreativity. Tento zážitok môže nielen obohatiť ich kultúrne povedomie, ale aj podporiť ich sociálny a emocionálny rozvoj. Deti z našej škôlky majú veľkú výhodu, že EMŠ je v priamom susedstve so Slovenským komorným divadlom v Martine. Vďaka 19. ročníku divadelného festivalu Dotyky a spojenia sa 26.6. všetky 4 triedy zúčastnili  divadelného predstavenia Nezávislého divadelného zoskupenia ODIVO-Kozmos. V nás všetkých: veľkých aj malých, zanechalo predstavenie o vesmíre veľký dojem. Ďakujeme Dotyky a spojenia. Tešíme sa na Vás o rok!

27.6. sme sa spolu s rodičmi a predškolákmi veselo rozlúčili so škôlkou. Besiedka bola spojená aj s večerným programom pre deti do 21:00. Ďakujeme vám za vašu podporu a spoluprácu počas celého roka.

Prajeme vám krásne a pohodové letné prázdniny plné slnka a nezabudnuteľných zážitkov. Tešíme sa na vás opäť v septembri!

S pozdravom, kolektív materskej školy

Zuzana Valkova a kol.