Podnikanie v handmade

Chceli by sme Vám priblížiť prácu predmetu ZMAK – Podnikanie v handmade za školský rok 2023/24 pod vedením pani učiteľky Raffajovej.

Od októbra do decembra sme sa venovali práci s hlinou, z ktorej sme vyrábali rôzne predmety ako napríklad prívesky, kľúčenky, mydelničky a podtácky pod sviečky, ale aj ozdoby na stromček, ktoré sa hodili k sezónnej tematike. Tieto výrobky sme totižto predávali na školskom Vianočnom večierku, ktorý sa konal na našej škole 7. 12. 2023. Naučili sme sa teda nielen pracovať s hlinou ako takou, ale aj zručnostiam predávania výrobkov či komunikácií so zákazníkmi. Všetko sme to zvládli s minimálnymi nákladmi a ziskom cez 130 eur, ktorým sme podporili sociálny projekt.

Ďalšia príležitosť predávať naše výrobky sa nám naskytla 22. 12. 2023, na druhostupniarskom vianočnom trhu, ktorý sa konal taktiež na našej škole. Úspech nás neobišiel ani pri tejto akcii, naše výrobky sa páčili deťom z druhého stupňa, ale aj rodičom či učiteľom, ktorý sa prišli na trhy pozrieť, zabaviť, ale hlavne podporiť dobrú vec – sociálny projekt.

Po Vianociach, prišiel nový rok a s ním aj nové nápady na výrobky. Už v januári sme začali maľovať na srdiečka z dreva, ktoré slúžili ako originálny darček na prichádzajúci Valentín. Srdiečka sme predávali na školskej chodbe deň pred Valentínom, ale aj na samotného Valentína. Môžeme povedať, že aj tieto výrobky boli medzi kupujúcimi veľmi obľúbené.

25. 5. sme sa zúčastnili Dňa rodiny, kde sme prevzali zodpovednosť za niektoré aktivity, ako napríklad maľovanie na tvár a výrobu náramkov.

Každý mesiac sme na hodinách ZMAKu – Podnikanie v handmade pracovali na nových, originálnych výrobkoch za účelom podporiť dobrú vec – sociálny projekt. Za celý školský rok sa nám podarilo pre n.o. Plamienok zarobiť predajom našich výrobkov 204€. Nabrali sme nové skúsenosti, podporili dobrú vec a naučili sa veľa nového. Ďakujeme za kúpu našich výrobkov a dúfame, že aj naďalej budete podporovať ďalších prvákov – gymnazistov a tešiť sa z originality ich výrobkov.

Študenti 1.AG a 1.BG predmetu ZMAK – Podnikanie v handmade.