Vitamin week

S príchodom chladnejšieho obdobia sme si v školskom klube detí zorganizovali „Vitamin Week.“ Našimi oddeleniami sa počas tretieho septembrového týždňa objavovali vitamíny rôzneho druhu. Týždeň sa niesol v znamení zdravej stravy, vitality i zdravia. V každom jednom oddelení pani vychovávateľka vymyslela kreatívne aktivity spojené s danou témou.

U prváčikov sa vitamíny modelovali, priraďovali semienka k rastlinke, hravým spôsobom sa ochutnávalo, ale taktiež sa oboznámili s pojmom potravinová pyramída. Druháci si vyrobili svoju vlastnú potravinovú pyramídu a zdravý tanier, ktorý si nesmierne vychvaľovali. U tretiakov bola hlavná dominanta týždňa, potravinová dúha, ktorá rozžiarila celú triedu. V neposlednom rade štvrtáci, ktorí sa tematicky celý týždeň obliekali do farieb spájaných s ovocím či zeleninou, popri tom si spravili vlastnú vitamínovú abecedu. Vyvrcholením celého týždňa bola spoločná piatková ochutnávka ovocia a zeleniny. Ochutnávalo sa čerstvé i sušené ovocie či zelenina, ale aj rôzne iné druhy spracovaných vitamínov. Pri ochutnávke mala u štvrtákov veľký úspech vyšľachtená jablko-hruška.

Tematický týždeň sme uzavreli úsmevom, skvelou náladou a s plnými bruškami vitamínov. „Jedz veľa ovocia, zeleniny, nebudeš chorý ani deň jediný.“

Dušan Haško