Začíname…

Začiatok školského roka je obdobie plné emócií a očakávania nielen na strane detí a študentov, ale aj pre rodičov a učiteľov. Po prázdninách plných slnka a oddychu sa vraciame do tried, kde nás čakajú nové výzvy, úlohy, poznatky, ale predovšetkým, a o to nám v našej škôlke ide, nové zážitky. Máme príležitosť začať odznova s čistým štítom a motiváciou dosiahnuť (ešte) lepšie výsledky. V EMŠ sa chceme zamerať na zážitkové učenie, ktoré podporuje učenie prostredníctvom praxe, skúseností a interakcie s okolitým svetom. Chceme aby naše deti, učiac sa pravde v láske, rástli v Kristovi v každom smere.

September, ako to už tradične býva, je venovaný adaptácii. Malé žabky z prvej triedy sú vystavené novým životným udalostiam, bacilom, režimu, spoznávajú svoje pani učiteľky a nových kamarátov… Bolo toho na nich veľa, ale zvládli to excelentne! Vďaka patrí p.uč. Martine Marunovej a Martine Mečkovej, ktoré sa deťom s láskou venujú. V ostatných triedach prebiehal v plnom prúde výchovno-vzdelávací proces.

Dve triedy s najstaršími deťmi absolvovali besedu s mestskou pani policajtkou,

tri triedy navštívili novootvorené centrum Naboso,

začala krúžková činnosť: tanečný krúžok, futbal a hudobný krúžok spustíme od októbra, mali sme náboženstvo s pani farárkou Natálkou Kaciánovou a čomu sa tešíme najviac, začala po roku angličtina s Benjaminom Chandlerom.

Chceme byť miestom, kde budú deti a rodičia šťastní a kde sa budú s láskou a radosťou vracať. Tak nám Pán Boh pomáhaj!

Zuzana Valková